Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Fietstocht Historisch Bergh, Borghees en Emmerich am Rhein (deel 1)

3 juni 2018 - 10:00 - 17:00

€7,50

De fietstocht Historisch Bergh, Borghees en Emmerich am Rhein van circa 22 km voert langs de grensstenen uit de 16e eeuw tussen het graafschap Bergh en het hertogdom Kleef. Dit is de eerste in een serie van vier tochten door het oude Berghse gebied dat eeuwenlang bij Bergh hoorde en sinds 1818 Duits gebied is.

De route loopt via Schlösschen Borghees en Netterden. Tijdens de eerste stop in Schlösschen Borghees zal om 11.00 uur op ludieke wijze de overdracht van het Berghse gebied in 1818 worden herdacht. Deze activiteit wordt muzikaal opgeluisterd, terwijl ook het eeuwenoude dialect aan weerskanten van de grens te beluisteren is. In Emmerich voert de route langs het Rheinmuseum en het PAN museum. Ook een drietal eeuwenoude kerken kunnen worden bezocht. Vooral de Schatzkammer in de Martinikerk is aan te bevelen. Alle toegang is gratis.

De tocht start en eindigt in ‘s-Heerenberg aan de parkeerplaats aan de Emmerichsweg, tegenover Gouden Handen en naast grenscafé “de Peer”. Tussen 10.00 uur en 10.45 uur kan worden gestart en op eigen gelegenheid gefietst. Deelname kost €7,50 (incl. 1 consumptiebon).

 

Gegevens

Datum:
3 juni 2018
Tijd:
10:00 - 17:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Website:
www.kasteelstad.nl

Organisator

Stichting Kasteelstad
E-mail:
info@kasteelstad.nl
Website:
www.kasteelstad.nl

Overige informatie

Leuk voor kinderen
ja
Geschikt voor minder validen
nee
Vertaling naar Duits gewenst
ja

Locatie

Parkeerplaats Emmerichseweg
Emmerichseweg
's-Heerenberg, Nederland
+ Google Maps

Deel deze pagina op social media: