Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Fietsroute Grenzgeschichte(n): Gevechten aan de Roer

23 mei 2018 - 30 april 2019

Afbeelding: De enige in de regio overgebleven Regelbau 703 anti-tankbunker.

 

Deze fietsroute is een onderdeel van het project Grenzgeschichte(n). Dit project heeft betrekking op de gebeurtenissen in de grensstreek tijdens de laatste periode van de Tweede Wereldoorlog. Het gaat over de geschiedenis (Geschichte) en over de verhalen (Geschichten) uit die periode in dit grensgebied. Gemeente Niederkrüchten, Roerdalen en Roermond willen u deze gebeurtenissen gezamenlijk vertellen en daarbij tevens aandacht schenken aan het samen opkomen voor vrijheid en vrede.

Deze fietsroute van circa 47 km, voert langs verschillende plekken waar tijdens de Tweede Wereldoorlog bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Het geeft de fietser een idee van de bezetting en bevrijding van deze streek, met nadruk op de zware gevechtshandelingen en de voorbereiding daarop in de winter van 1944 en 1945.

Naast deze fietsroute zijn nog twee fietsroutes en een wandelroute ontwikkeld. Flyers van de wandel- en fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de gemeente Niederkrüchten, Roerdalen en Roermond, bij de VVV Midden-Limburg en bij het Fletcherhotel Bosrijk. De fietsroute is in drie talen Duits, Nederlands en Engels en op eigen gelegenheid te fietsen.

 

Bekijk hier de route

Gegevens

Begin:
23 mei 2018
Einde:
30 april 2019
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Website:
http://www.oorlogserfgoedml.com/

Organisator

Stichting Oorlogserfgoed Midden Limburg
E-mail:
info@oorlogserfgoedml.com
Website:
www.oorlogserfgoedml.com

Locatie

Start bij parkeerplaats Flecherhotel Bosrijk (Duitse zijde)
Maalbroek 102
Roermond, Limburg 6042 KN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 46 31 45 75
Website:
www.hotelbosrijkroermond.nl

Deel deze pagina op social media: