Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit event is voorbij.

Audiotour: Stadsdichtwandeling historisch Gennep

23 mei 2018 - 22 juli 2018

Het Limburgse stadje Gennep is een echte grensplaats. De gemeentegrens wordt grotendeels gevormd door de provinciegrenzen van Gelderland en Brabant en door de landsgrens met Duitsland. Deze complexe grenssituatie hangt samen met de geografische grenzen: de Maas, de steile stuwwal en een groot bosgebied namelijk het Reichswald en de St. Jansberg. Gennep had daardoor een bijzondere strategische ligging die in de historie van het stadje weerspiegeld wordt.

Laat u met behulp van uw smartphone rondleiden door de Gennepse stadsdichter. In dichtvorm informeert hij u over de bezienswaardigheden van het stadje. Via de GPS-functie van uw smartphone leidt hij u rond langs de route op de kaart. Foto’s en tekst geven u extra informatie. Zodra u bij een nieuwe bezienswaardigheid komt krijgt u automatisch het bijpassende stadsdicht te horen.

De audiogids is gratis op uw smartphone te downloaden via izi.TRAVEL. U kunt de route offline wandelen (geen dataverbruik!) en desgewenst vooraf bekijken. Lengte van de route is 2 km. De tour duurt circa 1 uur. Download de route hier.

Gegevens

Begin:
23 mei 2018
Einde:
22 juli 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
http://www.martinustoren.nl/nl/historisch-gennep

Organisatoren

Filmwerkgroep Cultuurhistorie Maas en Niers
Stadsdichter Gennep

Overige informatie

Leuk voor kinderen
nee
Geschikt voor minder validen
ja
Vertaling naar Duits gewenst
nee

Locatie

Historisch centrum Gennep
Gennep, Limburg Nederland + Google Maps

Deel deze pagina op social media: