Erfgoedfestival Gelderland 2020 - Agenda

Tenzij anders vermeld, vinden alle programma-onderdelen online plaats

kalender | oktober

Voorprogramma Gelders talent: Jahlynn Kalkman

Het Erfgoedfestival nodigt vijf jonge Gelderse talenten uit om tijdelijk te verblijven op vijf uitzonderlijke erfgoedlocaties in Gelderland. De opdracht: laat je als kunstenaar inspireren door je verblijf en het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West.

Jahlynn Kalkman wil zingen, opnemen, produceren. En hoewel ze nog op de Popacademie zit, is ze al meer dan aardig onderweg. In de Valkhofkapel schittert deze stijgende ster solo. Je bekijkt haar nieuwe clip op woensdag 21 oktober via erfgoedfestival.nl/online.

Woensdag 21 oktober 14:30 – 14:35

Paulien Cornelisse & Akwasi

Tien kunstenaars verblijven voor het Erfgoedfestival een week in residentie op een bijzondere erfgoedlocatie in Gelderland. Daar laten zij zich inspireren door het thema van de Maand van de Geschiedenis: Oost/West.

Op 25 oktober wordt het resultaat van het verblijf van schrijver en cabaretier Paulien Cornelisse en rapper/muzikant Akwasi onthuld via erfgoedfestival.nl/online en via de Facebookpagina van het Erfgoedfestival (facebook.com/erfgoedfestival). In de making-ofs – ook online te zien – nemen de kunstenaars je mee in de totstandkoming van hun werk tijdens hun verblijf.

Paulien klopte aan bij het Flipje Streekmuseum en het Regionaal Archief Rivierenland voor een duik in de geschiedenis van de Betuwe. Akwasi ging op bezoek bij het Afrika Museum, waarin Afrikaanse kunst en religie uitstekend samenkomen.

Zondag 25 oktober 12:00 – 12:30