Afsluiting

Afsluiting ERFGOEDFESTIVAL 2021

31 OKTOBER – 14:30 tot 16.00 uur – Theater Hanzehof en Buitensociëteit

Dit jaar sluit Jong Metropole het Erfgoedfestival feestelijk af in Zutphen. Op 31 oktober geeft het orkest een uniek concert in Theater Hanzehof & Buitensociëteit. Afgelopen zomer bezochten de muzikanten op uitnodiging van Erfgoedcentrum Zutphen de negentiende-eeuwse arbeiderswoning van de David Evekink Stichting. Hier lieten zij zich inspireren tot het maken van een nieuw muziekstuk. Op 31 oktober wordt het stuk gespeeld door een kleinere afvaardiging van Jong Metropole.

REserveer tickets

Een bijzonder orkest

Jong Metropole is een unieke samenwerking van Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON), het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) en het Metropole Orkest (MO). Het orkest bundelt de krachten van muzikale talenten uit Nederland en verbindt de twee werelden van jazz en klassieke muziek.

Higher Ground

Het concert Higher Ground is vernoemd naar de soulhit van soliste Michelle David. Zij neemt een belangrijke rol in tijdens het concert. Michelle David is een van de beste artiesten van Nederland. Ze speelde op verschillende festivals en trad op voor de Nederlandse koning en koningin tijdens het Concert aan de Amstel. Op deze dag zullen Michelle en de musici van Jong Metropole onder het dirigentschap van Ansgar Striepens spelen met nieuwe en traditionele vormen van r&b, soul en funk.

Bekijk hier de trailer van het Jong Metropole en het concert Higher Ground.

Een kleine arbeiderswoning

Jong Metropole werd voor het Erfgoedfestival rondgeleid door Zutphen en bezocht een kleine negentiende-eeuwse arbeiderswoning, één van de David Evekink woningen van Erfgoedcentrum Zutphen. Dit huis was specifiek gebouwd om de slechte woonomstandigheden van arbeiders tegen te gaan. Jong Metropole liet zich hier inspireren door de sociale gelaagdheid en het verschil tussen armoede en rijkdom in Zutphen. Een afvaardiging van Jong Metropole zal het unieke en nieuwe muziekstuk dat dit bezoek opleverde tijdens Higher Ground uitvoeren.

Wil je erbij zijn?

Het concert begint om 14:30 uur (inloop vanaf 13:30) en eindigt om 16:00 uur, zonder pauze. Een coronatoegangspas is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie en voor tickets op de website van Theater Hanzehof & Buitensociëteit via onderstaande button.

REserveer tickets

Jong Metropole Zuiderparktheater 2019. Foto: Pieter Kunnen.