Rob van Oijen

Ibrah Silas Jackson en Rozet

Het Erfgoedfestival nodigt vijf jonge Gelderse talenten uit om te verblijven op vijf uitzonderlijke erfgoedlocaties in Gelderland. De opdracht: laat je als kunstenaar inspireren door je verblijf en het thema Oost/West van de Maand van de Geschiedenis. Ibrah Silas Jackson danste binnen bij Rozet in Arnhem.

Gevestigd in een indrukwekkend langwerpig gebouw in de stadskern, maar eigenlijk zit Rozet verspreid door de hele stad – in elke wijk. Om persoonlijke ontwikkeling voor iedereen mogelijk te maken. Bij Rozet zorgen taal, kunst en erfgoed voor de verbinding.

De middelen? Cursussen, workshops, lezingen, exposities, rondleidingen, werkervaringsplekken. Plus een imposant volle bibliotheek. Daarmee is dit cultureel centrum de springplank voor iedere Arnhemmer die het nodig heeft.

Rozet te Arnhem

Ibrah Silas Jackson

De basis is hiphop. Maar danschoreograaf Ibrah shopt gulzig bij andere disciplines. Moderne dans, ballet, bewegingen met Afrikaanse roots. Of wat dacht je van het voetenwerk bij het kickboksen. Ibrah vist overal de krenten uit de pap. Alles om zijn verhaal over te brengen.

Met het collectief Urban Create bestijgt Ibrah grote podia in binnen- en buitenland. In het seizoen 2021/2022 komen ze met een nieuwe theatervoorstelling. Dat duurt nog even, dus we zijn erg blij dat wij hem nu al mogen bewonderen.

Ibrah Silas Jackson